Hello u all !! Rindu tak??
*wah bajet macam artis plak kan
Since lama dah tak berblog disebabkan mood
yang merudup teruk,
*bukan period jauh sekali preggy ok!
maka rini jom kita try resepi Kjee ni
alang2 rini pon posa so boleh la berbuka dengan
air tangan sendiri.
Bahannya:
Caranya:
*gambar ni aku amik dari blog Kjee,terliur mak jemah tengok |
Bahannya:
- 1 ekor ikan Jepun
- 5 biji bawang kecil
- 3 ulas bawang putih
- 1 inci halia (sila amik pembaris ok)
- 2 genggam cili kering (direbus dan buang biji)
- 2 mangkuk air asam jawa
- daun kesom
- bendi
Caranya:
- kisar cili,bawang dan halia
- tumiskan hingga garing dan naik bau
- masukan air asam jawa
- terus masak atas api yang perlahan
- masukan ikan dan daun kesom
- didihkan
- masuk garam dan sedikit gula
- last sekali masukan bendi
3 comments:
ok ai pon nak toraiiii
Ikan jepun tu ikan apa?
dak pink:
ikan jepun tu adik beradik ikan merah,rasanya lebih sedap n murah,gabungan rasa ikn merah n tenggiri.
Post a Comment